Judas

Végre akadt annyi időm, hogy írjak erről a mangáról, amivel conon találkoztam először, és teljesen véletlenül akadtam rá, miközben minden erőmmel arra koncentráltam, hogy legalább huszadszorra ne yaoit húzzak ki a mangarengetegből. Komolyan mondom el kéne adnom magam egy yaoi fangörl csoportnak, mert ez úgy látszik egy velem született emberfeletti képesség. A lényeg, hogy megvettem az első kötetet, amint elolvastam a tartalmat, mert ritkán talál az ember hasonló típusú történetet mangában, ami teljes egészében a Biblia egy szereplőjére koncentrál, és bőségesen megvan tűzdelve egyéb katolikus vallási motívumokkal, ami történetesen az egyik legnagyobb gyengém, szóval nekem kellett ez a manga! Csupa nagybetűvel! Meg eleve a borító igen is hatásosra sikerült, és innentől már csak a manga kiolvasása volt hátra.

Történet: Júdás karaktere a Bibliából mindneki számára ismerős, Jézus azon tanítványa volt, aki elárulta őt, a manga pedig ennek a következméyneivel foglalkozik. Júdás ugyanis elvesztette a testét, amit csak úgy képes visszakapni, ha összegyűjt 666 lelket, azonban van egy kikötés… olyat nem vihet magával, aki meg akar halni. Mivel nincs teste, ezért egy emberrel van összekötve, Évával.

A borítóról csak ennyit tudunk meg, persze a történet maga sokkal többről szól. Először is itt van egy kis csavar, ami szinte rögtön az elején kiderül: Éva, bármilyen hihetetlenül is hangzik igazából fiú, csak Júdás lány ruhákban járatja, mert így bűnteti, amiért ő is lánynak nézte. 😀 Szóval van benne egy kis trap, aminek nem örülök, mert ne játszadozanak az emberrel, és ha én az elejétől azt hiszem, hogy lány, akkor ne derüljön már ki hogy fiú… meg különben sem szimpatizálok a gender benderrel, mert idegesít, hogy behatárolhatatlanok a nemek… De Évának, vagyis Evenek megbocsájtunk mert teljesen lökött. 😀 Mert ahhoz képest, hogy vallási filozófiai gondolatok jelennek meg a mangában, vannak benne durván poénos részek… eleve Eve karaktere olyan kislányosan aranyos, és édi, és lökött, Júdás meg állandóan piszkálja. 😀 Ettől függetlenül Evenek és Judasnak nagyon fotnos, és lényeges, szimbolikus kapcsolatuk van.

Még a történet elején csatlakozik hozzájuk Mizuki, akinek fiatal kora ellenére zseniális elméje van. A lány kifejlesztett egy drogot, ami valahogy megbomlasztja az emberek elméjét, akik ezáltal mind az Édenre áhitoznak. Az őt felnevelő pap is erre a sorsra jutott, akivel Evenek végeznie kellett. Ugyanis ha vérezni kezd, előtör belőle Júdás, akinek a parancsára Eve imádkozni kezd, hogy az elátkozott apostol végezni tudja a munkáját, és elvegye a körülötte lévő emberek lelkét.

A manga még több szereplőt is felvonultat az első kötet során. Ott van Kogiku, aki Miyuki osztálytársa és egyetlen barátja. Sajnos szívbetegségben szenved, aminke Miyuki próbálja megtalálni az ellenszerét. A lánynak van egy veleszületett különleges képessége, méghozzá az, hogy mindig magához vonzza az állatokat. Később megjelenik Péter, az egyik apostol, aki bosszút esküdött Júdás ellen, illetve az egész mangában fontos szerepet tölt be. Ő az, aki “megkísérti” a történet bizonyos szereplőit, és ráveszi hogy bevegyék a drogokat, ami által az Édenbe jutnak, ahol nincs halál. Végül pedig ott van Zéró, aki júdás korábbi teste volt….

Összefoglalva még nem lehet összefüggésében látni az egész történetet, de az első kötet tökéletesen alkalmas volt arra, hogy felkeltse az érdeklődésemet, és mivel összesen 5 kötetből áll össze, biztosan megszerzem mind. Eleve nagyon érdekel ez a téma, ami talán másoknak sablonos lehet, szerintem pedig pont olyan, amihez mindig lehet újat kitalálni, és ez a manga is érdekes vonulatokban vázolja fel a halál utáni “élet” megközelítését.

Reklámok

Egy hozzászólás

  1. úgy látszik akkor, hogy csak sikerült egy jó mangát kifognod 😀

    én meg még a vonaton elolvastam mind a 3 mangát amitt akkor vettem. a férfi aki velem szemben ült biztos nézett, hogy egymás után vettem elő az újabb könyveket. XD

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: