Kurau Phantom memory

Azt hiszem szeretek teljesen ismeretelen animékkel próbálkozni, amiken nem lovagol örjöngve a sikongató nagyközönség, mert legtöbbször mindig pozitív élménnyel gazdagodom. (vajon ez mit mond el a nagyközönségről?) A mostani választásom, a Kurau Phatnom memory is sikeresnek bizonyult, bár nem került a toplistára, de mindenképp megérte megnézni.

A története elsősorban azért fogott meg mert egyedinek találtam… nem sok hasonló témájú animével találkozik az ember, és ennyi számomra elég is volt, hogy belekezdjek. Adott ugyanis egy tudós, aki a lányát , Kurau,elviszi magával a születésnapján a laborjába, ahol egy újfajta energiaforrás kifejlesztésén dolgoznak az emberek. Azonban a kísérlet során valami félresikerül, az energia kiszabadul, és testet ölt a lányban. Az említett energia, Rynax, érdekes módon egy értelemmel rendelkező anyag, ami beköltözik Kurauba, és onnantól benne él tovább. Ő veszi át a test irányítását, de nem teljesen, mert a lány emberi része még mélyen megmarad benne. A lány azonban, látva az édesapa szenvedését, megígéri neki, hogy egyszer még visszaadja neki Kurau testét. Most azonban ezt nem teheti meg, mert a párja még gyenge, ezért szüksége van erre a testre! Bizony! Ugyanis a Rynaxok párban élnek! Vagyis egy sokkal szorosabb, és kötöttebb formában mint az emberek. Csak egyetlen párjuk van, akivel nem érzi kmagukat magányosnak, és aki nélkül egyszerűen nem tudnak létezni.

Ez a kötődés is egy elég mély, és érdekes vonulatot adott a sorozatnak. Mert hát 10 év múltán végül Kurauból megszületik a párja, aki a 12 éves önmagára hasonlít csak hosszú hajjal. Persze ehhez még hozzájön, hogy minden Rynaxal megfertőzött egyén emberfeletti képességekre tesz szert, a kormánynak persze nem is kell több, hogy üldözésbe vegye őket, és kísérleteket kezdeményezzen. Mert mi sem lehet jobb békés időkben, mint egy szuperővel ellátott hadsereg ugye! Ahol a hatalom, ott terem a kormány és a katonaság!

Szóval inenntől menekülniük kell, és egészen az utsó részekig nagyon nem szól másról a sorozat, mégis érdekes. Persze az egy dolog, hogy bizonyos momentumok sokszor ismétlődnek: menekülnek, majdnem elkapják őket, aztán megint menekülnek, megint majdnem elkapják és stb. Persze ami leginkább tetszett benne, hogy közben beleraktak olyan részeket, amik kifejezetten arra fókuszáltak, hogy jobban megérthessük ezt az új fajt. Ezáltal sikerült a néző felé kissé közelebb hozni ezt az ismeretlen energiát, ami bármely embernél jobban képes szeretni és kötődni, mégis csak pusztításra és önző érdekekre akarják használni.

Összességében tényleg mozgalmasan oldották meg a történetet, ahhoz képest, hogy eléggé egy szálon futott: akció és menekülés, és kapcsolatok. A vége pedig kifejezetten jól sikerült. Nagyon jól megoldották és elkapták a hangulatát nemcsak a zenével, hanem a megvalósítással is. Na meg persze megkaptuk a hőn áhított happy endet is! 😀 Meg azért egy aranyos fordulattal ért véget. 😀 Valahahogy éreztem, és bár sokszor panaszkodom miattuk, de azért egy jó kis happy end über alles! ^^

Persze tudom, hogy én a bishik fele húzok… de azért elemezni is kéne ezt a sorozatot egy kis yuri szemszögből is. Mert ha úgy vesszük, hogy ők tényleg párban élnek, és az ő fajtájukban a nem végülis nem számít… mert öhm… mind energia… és látva a ragaszkodásukat egyértelmű a yuri. Ha viszont azt nézzük, hogy egymásból születtek, akkor persze a testvér definíciót kell alkalmaznunk. Meg aztán ott a korkülönbság… de az a japánokat sosenem zavarta. 😀 Igazából tényleg nem tudom, hogy ez mennyire lehet yuri, mert tényleg nem képesek mással élni… asszem ez marad subtext szinten… de ki mondta, hogy az nem jó? ^^

Reklámok

5 hozzászólás

 1. Engem eléggé zavart az ismétlődő menekülés. Viszont a két főszereplő nagyon jól ki van találva. Az alapötlet is tetszett és a ragaszkodásuk is, bár csak akkor értettem meg igazán a dolog mélységét amikor az egyedül maradt Rynax megjelent a képben. Szerintem nagyon jo kis anime, érdemes megnézni.

 2. Kb: 1 éve néztem meg az Animét, és abszolút pozitívan csalódtam.

 3. “Azt hiszem szeretek teljesen ismeretelen animékkel próbálkozni”

  *Mélységesen egyetértek táblát szorongató smiley* 😀 – Szal, igazából a non-main stream cuccok között is akad jóóóópár olyan, ami simán van olyan jó (vagy jobb) mint agyonhype-olt társaik. Lásd pölö az Oniisama e…, Sci-fi Harry, Dr. Slump, AyaAya, Juuni Kokuki, LoGH, etcetcetc…

  Ezzel igazából azt szerettem volna kinyögni, hogy belenézek mindenképp a KP-be ^^

 4. Yuri subtext ehhhh… Ehhez én kevés vagyok észrevenni 😀
  Amúgy pedig egyetértek Greywinggel, engem is a folyamatosan ismétlődő fogócska untatott az egészben, de a többi amúgy jó volt. Happyend rlz! Jobb mint azok a sorozatok amik ‘they may happily live ever after’ 🙂

 5. Ha happy end a vége, talán mégis belekezdek. Eddig csak az tartott vissza, hogy nem akartam nagyon nyomasztó dolgot nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: