Tavaszi szezon első benyomásai II.

Igen, tudom különös, hogy egy animecon után az ember nem egy animeconról szóló poszttal folytatja a blogját, ezért itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy közöljem: nálam is lesz beszámoló csak video formában. 😀 A többiek már úgyis mindent elmondtak, szóval én ezt csak alátámasztom videókkal, így azok is átélhetik valamennyire, akik nem tudtak eljönni. 🙂

Szóval most következzen pár vélemény újonnan megnézett tavaszi animékről.

Kyouran kazoku nikki:

Óemdzsi! Emergency! The idiocy level is increasing dengarously! 😀 Ekkora baromsággal is ritkán találkozik az ember! Félre ne értse senki, mert nagyon tetszett, azonban mégse vidultam rajta annyira, mint egyesek, mert már az első rész ismertetőjét más blogokon elolvastam, és így döntöttem el, hogy ezt nekem néznem kell. 😀 Attől függetlenül pedig, hogy tömény idiótaság az egész, nehezebben lehet követni, mint a Ghost Houndot. 😀 Főleg azért, mert annyira ömlesztett hülyeségről van szó, hogy az ember nagyon könnyen elveszti a fonalat. Ráadásul ebben a részben elég sok minden történt. Ugye van nekünk egy főszereplőnk, Kyouka-sama aki maga az absolute being, a világmindenség, egyszóval ő diktál, és nem tűr ellentmondást. 😀 Egyébként meg 20 éves, de vagy 13nak néz ki. o_O Másik főszereplőnk, Ouka, küldetése, hogy feleségül vegye Kyoukát, aki egy régi démon vagy istenség gyereke, azonban a többi gyereket is fel kell kutatniuk. Ugyanis Enka 1000 éve megpróbálta elpusztítani a világot, de megállították, így ígéretett tett, hogy ezer év múltán a gyereke megbosszúlja, és véget vet a világnak. Ezért kell összegyűjteiük az összes gyereket, akiknek ők lesznek a szüleik, hogy egy családot formálva megtanítsák nekik az élet szépségeit, hogy ne akarjanak megölni mindnekit. 😀 Persze a gyerekek sem olyan kis édi lánykák és fiúkák, akikre számítana az ember, hanem teljesen vegyes a felhozatal: van egy kislány, egy jellyfish, egy oroszlán, egy biológiai fegyver XD, és egy gay srác. XD Ettől függetlenül a végén éreztem a drámát, amikor a kislány hátán megmutatták a sérüléseket, szóval attól valami komolyabbat várok, másrészt viszont nagyon poén, érdemes nézni. 😀

Himitsu:

Nem győzött meg… Maga a történet arról szól, hogy a jövőben MRI vizsgálatokon keresztül próbálják meg felderíteni a különböző halálesetek körülményeit, vagyis elektromos impulzusok segítségével tárják fel az áldozat agya által rögzített utolsó képeket. Ez eddig tényleg figyelemfelkeltő,de igazából nincs egy egységes történet, amihez nekem most kedvem lenne, és mivel nincs benne sem Emma Ai, sem pedig Fumiko, nem akarok részenkénti haláleset-kivizsgálást. Persze itt is biztos megtudhatunk piszkos részleteket a főszereplők múltjáról… de most valahogy nem izgat, hogy Maki miért hord védőmellényt alvás közben és a Bibliában miért tart pisztolyt, hogy bármikor fejbelőhesse magát. Másrészt meg elég feminim a mi kis Makink eleve a kirúzsozott szája, illetve a hatalmas szempillái miatt. 😀 Szóval talán még bármi yaoi is kisülhet a dologból, bár Aoki nem tűnt eléggé bishinek hozzá. 😀 A lényeg, hogy ezt inkább passzolom.

Crystal Blaze:

Mit is mondjak… nagyon jó bevezető jelenetet csináltak hozzá, miután rendre eldöntöttem, hogy ezt nekem néznem kell. Aztán jött egy hullám, és majdnem kikapcsoltam… bár lehet ez az én hibám, mert egyre magasabb lesz az inger és elvárás küszöböm. 😀 Azonban végül megjelent HW-9! Na igen… még rendes neve nincs, mivel egy ismeretlen csajszi, aki olykor zölden világít, és rázogat, és csak annyit tudni róla, hogy valahonnan megszöktették. Szóval most Su és csapatának a feladata, hogy megvédje a lányt. A nyomozó irodából Manami karaktere kifejezetten idegesít, szóval ha túl sokáig túlságosan központban lesz, lehet inkább sorozatot váltok, pedig érdekel, hogy végül mit derítenek ki a lánnyal kapcsolatban, és mégis miért változnak át csak úgy random fiatal lányok üvegszoborrá… vagyis biztos, hogy nem random, és megvan az oka, és pont ezt szeretném megtudni.

Nijuu-mensou no musume:

Az első rész számomra azért volt csalódás, mert teljesen máshogy képzeltem el azt az animét, ettől függetlenül adok egy esélyt a második résznek is. Egyébként meg senki sem csinált hozzáfeliratot, szóval saját japán tudásomra kellett támaszkodnom… ergo nem értettem vagy a 90%át a mondatoknak, így még szerencse, hogy létezik a metakommunikáció. 😀 A sorozat egyik főszereplője egy mestertolvaj, akit fogalmam sincs hogy hívnak, de megment egy lányt a mostohaszüleitől, akik már régóta mérgezik az ételét, így még szerencse, hogy soha nem evett semmit. Egyébként itt nem is az az érdekes, hogy megmentette, hanem az, hogy hogyan! Az egész úgy volt teátrális ahogy. Mert a mi detektívünk volt az inas, aki egyik este levetette magáról inas kosztümét, és elvitte magával a lányt, aki kézségesen csatlakozott. Persze az, hogy hogyan lett ott inas, meg mégis miért foglalkozott az üggyel, meg mit keresett ott mind rejtély. Aztán meg előtűnt valami farkasszerű emberke is, és a detektívvel való csatározásuk egyből eszembe jutatta az X-men szériát. De komolyan! Tiszta X-men feeling! Szóval most nála van a lány, és minden bizonnyal kitanítja őt a tolvajmesterségre.

Reklámok

Egy hozzászólás

  1. Videos, I DO WANT! 🙂 [enyhe célzás]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: