Shigofumi

shigofumi-12-large-05.jpg

Éééés sikerült végignéznem! Hihetetlen, de igaz! T_T *boldog* Persze az egy dolog, hogy az utsó részét is kivégeztem, a másik, hogy nagyon tetszett ez a sorozat, ami nálam a jelen állás szerint a harmadik helyet foglalja el a téli anime listámon. Aki ismer, és okos, az tudja az első két helyezettet. ^^ (A megfejtéseket postán elküldve kérem a verseny nevezési díjával együtt, ami az olvasóknak 1000, blogtársnak szimpla 999 Ft… amit persze már ugyanúgy 1000 Ft-ra kell kerekíteni 😀 ) Ezt már Nyufi is tudja, hogy anyagias vagyok, azért ugye még szerettek? T_T 😀

Az első rész megnézése után a legtöbb Jiguko Shoujot végignézett ember ezt gondolja: “OMG! Jigoku new 2008 version!”. Itt pedig nem magára a történetre gondolok, hanem a kidolgozásra. Persze vannak összefüggések, mint a túlvilági üzenőszolgálat, de azért több az eltérés. Hiszen vegyük csak Emma Ait, változtassuk meg a seiyuut (Noooo!), tegyük kevéssé bosszúállóvá, illetve postássá, és kissé fura módon visszafele haladva a korban dobjuk ki a netet, és újítsunk be egy postaszolgálatot a túlvilágon, majd máris megkapjuk ezt a sorozatot. Mégis miért volt jobb? Mert azt hiszem ebben az esetben egyet kell értenem Madfisttel, aki mondjuk elég rendesen ignorálja a Jigokut, mert az ő szívéhez egyáltalán nem állnak közel ezek az “emberi szenvedéstörténetek”. A Shigofumi is az elején erre volt kiélezve, vagyis egy rész egy ember tragédiájára fókuszált, mialatt Fumika vagy az ő levelét kézbesítette, vagy egy hozzá közel állójét. Azonban a sorozat közepe fele, és onnantól egyre intenzívebben a főszereplő postásunk, Fumikát, vette célba: mi történt a múltjában, és eleve hogyan képes nőni, mikor az összes postás már halott? Illetve miért volt fekete haja ember korában?

Ezekre a kérdésekre válaszul pedig egy tökéletesen drámai, ámde mégse túlerőltetett történetet kaptunk. Meg kell mondjam, hogy dráma terén ez kerülne az első helyre nálam, ha nem lenne Clannad, ugyanis a kettős személyiség ötlete egyszerűen sokkoló volt! Ugyanúgy az apa viselkedése is a lánya iránt. Fumika ugye kitalált magának egy másik személyiséget, aki erőt adhat neki, hogy elviselje apja bántalmazásait, és hogy képes legyen barátokat szerezni, és beilleszkedni az iskolába. Közben Fumika is megízlelhette az életet, annyira, hogy a végén Fumi átlátott rajta, felfedezte az ő gyenge oldalát, vagyis, hogy mindennél jobban ember szeretne lenni. Mindketten adtak valamit a másiknak: Fumika erőt kapott, hogy éljen, és szembenézzen a nehézségekkel, Mika pedig egy szeletet az életből.

A végén azonban fura volt sírni… vagyis inkább bőgni látni a mi kis rezzenéstelen arcú postásunkat. 🙂 Tényleg nagyon jó háttértörténetet találtak ki hozzá, szóval csak dícsérni tudom. Egyszerűen remek volt, és kész! ^^ (be kell valljam nőiesen, hogy én több részt is megkönnyeztem T_T)

Reklámok

4 hozzászólás

  1. “Egyszerűen remek volt, és kész! ^^ ”
    Így van :D.

  2. Neeeeeeee Nyufi! Ennyi kommentet neeeeeeeee!

    Jah és önző vagy… azért hagyd érvényesülni a többieket is….

  3. Gomen T_T *elvonul a sarokba, és el van foglalva azzal, hogy ő most depresszív 😛 *

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: