xxxHolic

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Kedves Nyufink javaslatára ez volt az első, de nem az utsó Clampos anime, amit megnéztem, és az igazat megvallva már rég befejeztem, de sajna időhiány miatt csak most siekrült írnom róla egy kis összefoglalót, de akkor nézzük is meg, hogy számomra milyen volt ez a sorozat….

A grafikából kiindulva úgy álltam hozzá, hogy ez megint egy elég megterhelő animének ígérkezik, és ebből is látszik mennyire nem szabad külsőségek alapján ítélkeznünk, ha figyelembe vesszük azt, az egész történet iszonyat poén. 😀 Pontosabban a karakterek és az egymáshoz való viszonyuk visz bele véget nem érő székről leborulást ebbe a sorozatba. 😀 Ugyanakkro bizonyos drámai hatást is innen merítenek. Itt kell megjegyezni mennyire veszélyes egy alapjában komor hangulatú animét vígjáték formában beállítani, azonban ezt ebben az esetben nagyon jól tudták kivitelezni, és semmi kusza zavar nem volt benne emiatt.

A grafika meg egyediségében is borzalmas… azonban nagyon hamar hozzá lehet szokni. Olyan, mintha hosszú papíremberkékről szólna az egész történet, és épp ezért először egy rögtönzött iskolai gyerekdarabnak hat, mintsem animének. Természetesen ez csak az első részben zavaró, de utána már folyamatosan másra terelődik az ember figyelme: például, hogy a röhögéstől meg tudja tartani az egyensúlyát. 😀

Nagyon tetszett, hogy nem egy egységes történetet vittek végig, hanem igazából a karaketerek jellemére, fejlődésére helyezték benne a hangsúlyt. Azen kívül pedig egyedi megoldást jelentett, hogy Yuuko boltjából kiindula az ember szinte követeli a misztikus világgal való érintkezést, ami persze bőven volt benne, mégis sokszor az emberi viselkedéseket pszichológiai úton magyarázták…. kellemes meglepetésként ért, hogy nem akartak mindent a szellemekre kenni, hanem realisztikus magyarázatot adtak egy irreális világba burkolva… nah, már megint túl sokat gondolkozom, ^^ de ebből is látszik, hogy tényleg nagyon jó ez a sorozat. ^^ Szóval mindenkinek ajánlom figyelmébe! Főleg az utolsó előtti két részt, ami egyszerűen az egész sorozat legerőteljesebb része, és a felelős azért, amiért én ezt az animét kiírom majd DVD-re!

Fontos megjegyzés: folyamatban a második évad!!! Fontos megyjegyzés vége.

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: