Shana

Végre sikerült végignéznem… de nem azért mert annyira untam, hanem mert mostanság alig van időm animét nézni, ami nagy baj, pont ezért bizonyos áldozatokat vagyok kénytelen meghozni… hogy végre befejezhessem a Shanát nem mentem be tranzitológiára (csúnyán hangzik mi?… nos… az is 😀 ), így végre ezen is túljutottam még a második szezon előtt.

Az első pár rész tényleg figyelemfelkeltő volt: voltak benne izgalmas csatajelenetek, és sok volt benne a megválaszolatlan kérdés… vagyis pont arra szolgáltak, hogy megismertessenek minket a sorozat rejtett világával, tehát kapásból egy rakat idegen szóval találkozunk, amik szép lassan értelmet nyernek… mintha csak kommunikáció előadáson lettem volna. 😀 Egyszerre ránk zúdulnak az olyan ismeretlen szavak, mint Torch (ugye fáklya), Mistes, Tomogara, Rinne, és a legfontosabb: Flame Haze.

A történet egyik főszereplője egy gimnazista fiú, Sakai Yuji, akinek teljesen megváltozik az élete, miután találkozik a láng hajú, és vörös szemű Flame Haze-vel, akit később Shanának nevez el. Mindjárt a találkozásuk után kiderül, hogy a fiú egy Torch, ráadásul nem is akármilyen, hanem egy Mistes. A Torchok az emberek helyettesítései, hogy fenntartsák a világok közötti egyensúlyt, és a belsejükben található lángról lehet őket felismerni, ami egy idő után egyre kisebb lesz. A Flame Haze feladata pedig, hogy harcoljon a Tomogarák ellen, akik a világot járva az emberek testével (vagy létükkel) táplálkoznak, ezért van szükség a torchokra, hogy a Tomogarák által létrehozott zűrzavart mérsékeljék. Azonban ez nem jelenti, hogy ezáltal visszaadták az életüket, csak lelassították a folyamatot, így a Torchok addig létezhetnek a világban, amíg ég a belső lángjuk. A Mistesek pedig a Torchok között is különlegesek, ahogy később kiderül Yuji pl Torch létére nem tűnik majd el, mivel a lángja éjfélkor mindig újratermelődik.

Szóval a történet elég komplex, de a kivitelezés annyira nem ütős, vagyis itt is a karakterek miatt volt érdemes végignézni az animét. 🙂 Az tetszett, hogy az elején tényleg nagyon pörgögtek az események, azonban a vége felé egyre jobban váltakoztak az ellenségek, akiknek szintén iszonyat szép nevük volt o_O egyiket se lehetett kimondani félnél többször… aztán meg azt se lehetett tudni, hogy kik ők valójában, honnan jöttek… egyszercsak felbukkantak, és akartak valamit…

Szóval egy nagy lyuk volt számomra az egészben, viszont a karakterek azért kárpótoltak ^^. Eleve ott van Shana, aki mivel tsundere, természetesen kedvenc szereplő, mert tsundere rulz 😀 No meg persze Margery Daw, és a könyve, akin meg már pusztulni lehetett, annyi perverz dolgot hordott össsze, persze kapott is ezért állandóan a nőtől. 😀 A két fiút is nagyon megszerettem, akik végül Margerynek segítettek a csaták során ^^, nagyon élveztem, ahogy egyre közelebbe kerültek hozzá.

Szóval karakterek tekintetében nem volt hiány, viszont a garfika néhol élvezhetetlen volt. 😦 Ezek után szerintem mindenképp belenézek a második szeonba, aztán majd kialakul, hogy folytatom-e, mivel van már 4 anime, amit mindenképp szeretnék blogolni. (Blue Drop, Ghost Hound, Shion no Ou, Mokke)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: