Uta kata

uta kata

Az első rész teljesen magával ragadó, és pörgős volt, azonban onnantól egészen a feléig sajnos nem történt semmi érdemleges. Nagyon vontatottan folytatódott, hiszen a legtöbb résznek csak az volt a célja, hogy Ichika minél többször használja a talizmánt, ezzel együtt pedig valamelyik dzsin erejét, és ehhez adtak a cselekmények szempontjából egy semleges történetet.

Szóval a kiemelkedő első rész után ez a kisebb “hanyatlás” nagyon kiábrándító volt, azonban a felétől már sokkal komolyabb hangvételbe burkolják a történetet, és onnantól már tényleg a drámai kategóriához híven alakulnak az események. Az anime az általunk tapasztalt valóságot és az általunk nem látott dolgokat állítja szembe, amiben saját magunk megismerése segít, hogy változtassunk saját hibáinkon. A próbáknak köszönhetően ugyanis Ichika, a történet főszereplője, birtokába kerül a “látás” melynek a segítségével sokkal mélyebben kezdi megisermni a körülötte lévő világot. Azonban minél jobban megismeri, annál kevésbé kezdi érteni, és annál távolabb kerül mindenkitől, és addigi énjétől. A nézeteivel párhuzamosan, maga a személyisége is gyorsan változik, és a félelemből, értetlenségből fakadó érzelmei egyre inkább felemésztik. A kiábrándultsága pedig arra készteti, hogy egyre inkább meggyűlölje ezt a világot. Ezt kihasználva kötelezik választásra a történet végén. A válasza pedig tényleg elgondolkodtató volt… ami azonban az anime sablonos, és már életunt mondanivalóját tükrözi.

Azonban ami rejtély maradt számomra az a próba lényege a másik oldalról. Mármint azt értem, hogy alapvetően megváltoztatta Ichika látásmódját a világról, azonban nem látok mögöttes értelmet Saya részéről. A póba ugyanis kétszer is megbukott, tehát eleve nem az volt az ő dolga, hogy rávezesse valami válaszra ezeket a gyerekeket. Egyszerűen csak tesztelte őket egy számára semleges játék során.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: