Pale Cocoon

Pale cocoon

Ismét egy olyan anime, ami a romboló emberi természetből kiindulva egy potenciális jövőképet állít elénk, ami a mai világot szemlélve mostanság a kedvenc témámmá lépett elő.

Ebben az animében a jövőben járunk, amelyben az emberek természetesen elpusztították a világukat, ami ezáltal teljesen lakhatatlanná vált, ezért mindenki a Föld alá kényszerült. A régmúlt világ emlékei már csak adatokként maradtak fenn, és a még meglévő emberek arra fordítják életüket, hogy ezeket az adatokat helyreállítsák, és így minnél többet megtudjanak az elpusztított életről.

Az egész anime ezt a jövőbeli helyzetet kétfajta szemszögből láttatja: az egyik Ura, aki töretlen lelkesedéssel próbál minél többet megtudni az emlúlt világról… ez teszi ki az egész életét. Mialatt a társa teljesen értelmetlennek találja Ura kíváncsiságát, mivel a tudás, nem fogja visszahozni a múltat.

pale_cocoon pale_cocoon01

Igazából én a magam részéről nem választanék oldalt. Valahogy mindekttő érveit megértem, mégis mindkettő szemléletében a teljes reménytelenség dominál: a lány tudja, hogy értelmetlen, hiszen úgysem állíthatják vissza a régi világot… a fiú pedig annyira el akarja érni a múltat, szinte beletemetkezik, de a valóság helyett, számára csak adatok maradnak.

A végére azonban nem hagyják a teljes reménytelenséget eluralkodni a készítők: egy videó rávezetti a szereplőket az igazságra, amivel felcsillan a remény, és az emberiség kaphat még egy esélyt az újrakezdésre.

pale

Az anime szépen kidolgozott grafikával rendelkezik, és a zenéje is gyönyörű! Ezen kívül nagyon sokatmondó alkotás, ami valós problémákat feszeget, elvontabb formában.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: