Air:… no words…

air.jpg

Te jó ég, hogy én most mit pótoltam be!!! o.O Az ember azt hinné, hogy a Haibane, az Utena, meg a Chrno Crusade után egyszerűen nem lehet nagyobbat alkotni, aztán megnézi az Airt, és rájön, hogy mekkorát tévedett!

Komolyan mondom ha vesszük a gyönyörűt, azt köbre emeljük, aztán hozzáadjuk a gyönyörű összes szinonímáját, akkor megkapjuk ezt az animét! Erről a sorozatról pedig egyszerűen nem lehet mit írni, ezt látni kell! Hihetetlen gyönyörűséggel dolgozza fel az életet, annak minden fájdalmát, és a fájdalmon túli boldogságot is. Próbál rávezetni minket az élet szépségeire, amit megannyi szenvedésen túl is el lehet érni. Minden dolognak, az égnek, a szárnyaknak, a repülésnek, megvan a maga metaforikus jelentése. Egy egyedülálló történet, ami elgondolkoztat magáról az életről, a vele járó szenvedésről, amik csak erősebbé tesznek arra, hogy elérjük az álmainkat. Ez az anime a valódi életérzéseket tárja fel egy kivételesen szép történetbe foglalva.

SPOILER: Az utolsó előtti részben, amikor a tegnerparton Misuzut el akarja magával vinni az apja, de ő elkezd futni Haruko felé, és elkiálltja magát: “Mama”… az olyan érzés volt, mint mikor a Haibane utolsó részében Reki végre segítséget kért. Mindkét esetben ott mondtam magamban:”Hát ez gyönyörű!”, vagyis ott voltam paccs érzelmileg o_O.

Most így hirtelen úgy érzem, hogy ez az anime überelte az összes eddig látottakat. Aki eddig kihagyta, az pedig nagyon gyorsan nézze meg, mert egyszerűen egy mestermű!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Reklámok

6 hozzászólás

 1. Na ez az az anime, aminek kapcsán egyetértek veled, hogy gyönyörű 😀 Nagyon megfogott a zenéje, a rajza és maga az egész történet, ami – pontosan ahogy írtad – az élet apró örömeire hívja fel a figyelmet. Mi sajnos gyakran elmegyünk ezek mellett anélkül, hogy észrevennénk őket. Én is ajánlom mindenkinek, aki valami szépet, valami igazán gyönyörűt szeretne látni!

 2. El se nem hiszem 😀 az első anime, amiben egyetértünk 😀 de hát, ha már az Airnél vagyunk így szép az élet ^^
  Utóirat: Nézd a Touka Gettant! XD
  A Laint már nem merted kommentálni mi? 😀

 3. egyetértek, az Air az egyik legszebb anime amit láttam. ugyanakkor a Kanon még ezt is übereli, szvsz. 😀

 4. Igen, mindenki azt mondja, hogy a Kanon sokkal jobb, és azon kívül, hogy lelkiekben készülgetek a megézésére, most egyáltalán nincs rá időm, így is egy rakat megnézetlen anime foglalja a gigákat a gépen. 😀
  Egyébként mindig ez van, ahányszor letöltök egy rakás jó animét, mindig találok valami olyat, amit szívesebben megnéznék 😀
  hm… ez egy ördögi anime kör…

 5. Hmmm…hát nem is tudom, nekem szvsz az Air jobban tetszett, mint a Kanon, bár az is iszonyatosan jó volt, de akkor is… szerintem nem überelete az Air második felét 🙂

 6. Hát… én is végignéztem még régebben, de nekem voltak benne teljesen homály részek, ( Hogy lett Yukitoból Sora? :S nah mindegy)de a tartalmi mondanivalója tényleg gyönyörű volt, a Kanon is gyönyörű történet a maga módján, csak happy enddel. ( Amúgy láttad már a movie változatát az Air-nek? Nah ott értettem a végét, ami ugyan nem nagyon tér el az eredetitől, de azért mégis[ ja most jutott eszembe, abból a többi lány történetét kihagyják, ha jól emlékszem])

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: