Shinigami no Ballad

shinigami3.jpg

Ez egy igazán megható, és kedves anime, ami összesen 6 történetet foglal magába. A részek közötti összekötő láncszem pedig teljes fehér megjelenésében Momo, akit midenhová egy denevérszárnyakkal rendelkező fekete macska kísér, Daniel. Momo egy Shinigami, akinek a feladata a halott lelkek begyűjtése, és a túlvilágra való elszállítása.

Igazából ez a 6 különöző történetet elmesélő rész nem a halottak, hanem inkább az élők lelkével foglalkozik. Momo ugyanis a saját feladatát meghaladva többet tesz, minthogy elviszi magával a halott lelkeket: megpróbál elget tenni a halottak kéréseinek, hogy békében nyugodjanak. Segít az adott lélek szeretteinek, hogy megtalálják önmagukat, hogy sikeresen szembe tudjanak nézni a világgal, így megadva a halottaknak a végső megnyugvást. Érdekes irónia alakul így ki azáltal, hogy egy Shinigami, a halál megtestesítője az, aki rávezeti az embereket az életre, aki erőt ad nekik, és segít, hogy megértsék ezt az életet.

shinigami4.jpg

Habár tényleg szép történeteket vezet fel ez az anime, mégis úgy érzem, hogy eléggé kihasználatlanul hagyták. Szerintem sokkal jobban sikerült volna, ha nagyobb hangsúlyt fektetnek Momo érzéseire az életről, és a halálról. Egyébként nem egy ütős drámai hangulatú anime, de egyszer mindenképp érdemes megnézni azoknak, akik szeretik a megható történeteket.

shinigami2.jpg

Reklámok
« »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: