Noir

noir.jpg

Azt nem tudom, hogy ez mennyire alapmű, vagy nem, de engem igazán megfogott, mivel nagyon szeretem az ilyen jellegű sorozatokat, ami igazából a jellemekre épít. A történet az elején nagyon vontatottan bontakozik ki, mivel nagyon lassan adagolják az információt, szinte cseppekként, így az akciójelenetek néklül talán el is unná az ember. Azonban a sorozat a közepétől egyre jobban beindul, így végül egy élvezetes, nagyon jól sikerült anime lesz belőle.

Az egész hangulata valahogy a Gunslinger girl-re emlékeztetett abból a szempontból, hogy ez is a szereplők belső vívódásaira fókuszál és ehhez adtak egy történetet keretként. Ezért is élveztem annyira ezt az animét, mivel nagyon szépen vezették fel a karakterek lelki világát, hogy mennyire érzéketlenek a gyilkolásra, és hogy fokozatosan emberi érzelmeket találnak magukban. A kedvenc részem, mikor a lány könnyezve mondja, hogy nem érez bánatot, amikor embereket öl.

Természetesen a néző a 26 részen keresztül próbálja megfejteni a Noir valódi jelentését, de még a sorozat végére sem kapunk rá egyértelmű választ (ahogy ezt ugya a japán animéktől megszokhattuk). Spoiler! Magát a Noirt végig a bűnnel hozzák kapcsolatba: az ő sorsuk, hohy az emberek bűneiért, bűnnel fizetnek… saját magukat teszik bűnössé, azzal, hogy elveszik mások életét. Egyszóval a Noir igazságot szolgáltat, a feladata, hogy megtisztítsa a világot a bűnöktől. Ezért is tart a bűnök ilyen körforgása örökké, mert amíg létezik az emberek világa, addig lesznek bűnösök is…. A végén a mondat pedig nagyon megfogott: “In the end, the world we live in is in darkness”/”That’s why we seek the light”.

Azonban Negatívumként kell említeni, hogy a sorozat tele volt amerikai filmekre jellemző akcójelenetekkel, ahol fedezék nélkül, tiszta célpontként egyszerűen nem voltak képesek eltalálni a főszereplőt, aki ezek után persze végzett az összes fegyveres emberrel, akkor is ha alig 30-an voltak. Szintén meg kell említeni, hogy ebben a sorozatban eléggé feltűnő a vérhiány, ami egy ilyen bérgyilkos kategóriájú filmben, ahol részenként meghal fél tucat ember, sajna szükségszerű, azonban ez a tény nem okozott semmilyen törést benne.

A zenéje pedig egyszerűen gyönyörűen végigkíséri a történet hangulatát. A gyilkolásos jelenetek zenei aláfestésén belül volt egy, ami igazán megfogott: a 15. rész végén volt egy kissé indián beütésű dallam, mai elképesztően ütős volt ahhoz a jelenethez!

Reklámok

3 hozzászólás

 1. noir is the best!!
  I love it, too

  kisses

  LyYnE

 2. Wow! Una persona quién habla espanol ha visitado mi página…. me alegro mucho. 🙂 Pues, si quieres, puedes dejar comentarios en espanol, pero no sé cómo hayas podido entender mi redacción. 🙂 Es posible que leas en húngaro? 😀

  Un beso

 3. jajajajaj

  que bueno!!
  no he entendido casi nada XD es más,no he leído casi nada,me he basado en la imagen y en cuatro palabras que entendí.

  así que con que eso es húngaro…increíble^^’

  msn: eliav_pansy79@hotmail.com

  besos

  (LyYnE)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: