Venus versus virus

normal_venus_versus_virus_.jpg

Már a cím is elég sokatmondó: a történet két főszereplője Lucia és Sumire, akik másik két segítőtársukkal, Nahashival és Laurával (vagy Lolával) védelmezik a világot a vírusoktól. Ezekről a lényekről azt kell tudni, hogy csak egy kevés része az embereknek képes érzékelni a jelenlétüket, és ezek a szörnyek pontosan rájuk vadásznak. Amikor pedig megtalálják őket, elszívják a lelküket (ami egyébként úgy néz ki, mint egy drágakő). Majd ezek az emberek is vírusokká válnak, és folytatják a vírusok a lélekvadászó hagyományát. A négytagú csapat tagjai pedig antivírusból készült töltényekkel lövöldöznek ezekre a szörnyekre.

Természetesen, vagyis szerencsére, a történet epizódjai nem egy-egy ilyen démon levadászával foglalkoznak. Csak az első két rész ehhez hasonló, hogy megértsük az alapszituációt, azonban a történet hamar beindul, (ahogy ez egy 12 részes animétől elvárható). Már az elejétől foglalkoztatja a nézőket Lucia szemkötője, vagyis igazából a bal szeme, ami azért van letakarva mert más színű, mint a jobb, és ha leveszi, az abból eredő hatalmas fény óriási pusztításokat tud végezni a környezetében. A másik nagyon élvezhető “találmánya” ennek a sorozatnak az Sumire berserker módja (alant látható): amikor ugyanis Sumire érintkezésbe kerül az antivírussal, (aminek a legegyszerűbb módja, hogy napjában többször fejbe lövi magát, vagy más) akkor egy hatalmas erejű gyilkológép lesz belőle:D.

normal_venus_versus_virus_004.jpgnormal_venus_versus_virus_005.jpg

A történet folyamán pedig egyre többet megtudhatunk a két lány múltjáról, hogy mi köti össze őket, és érzéseiről, hogy ez a képesség, ami mindkettőjüknek megadatott, hogyan változtatta meg az életüket.

Maga a történet mondanivalója kicsit sablonos (spoiler): Lucia már gyerekkora óta más volt, mint a többiek, és ezt egész életében éreztették vele. Gyűlölte a világot, és elérkezett egy pontra, amikor el akarta pusztítani. Azonban mégis talált magának valakit, aki szereti, ezért a világot már meg akarta menteni a pusztulástól, csak azért az egy emberért!

Szóval a mondanivaló nem valami egyedi, de nem is unalmas, hanem aranyosan szívmelengető (az aranyosat azért félve mondom ki a horrror kategória miatt:D), és a kivitelezése is annál inkább tetszett. Egy 2007-es animéhez képest nem valami jól kidolgozott az animáció, de szerintem direkt alkották ilyenre, hogy a sorozathoz illő nyomott hangulatot teremtsenek, ami szerintem mindenféleképpen sikerült. Végig komor, és sötét a grafika, ami elengedhetetlen egy hasonló horror kategóriás sorozat készítésénél. Az openingjébe pedig egyszerűen beleszerettem, de az endingje is nagyon jól eltalált.

Nekem mindenképpp megérte megnézni ezt az animét, és a többieknek is csak ajánlani tudom. A végéről pedig elég megosztott véleményeket olvastam… Azt biztos, hogy a japánok szeretik az ilyen “hagyjuk a néző fantáziájára” végeket miden folytatás nélkül, azonban én mégis valahogy úgy érzem, hogy ezzel még NEM lehet vége!:D

Reklámok

Egy hozzászólás

  1. Nice …. Im sara from kuwait ((Rumathia))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: