Mai otome: the második season of Hime

mai-otome_.jpg

Sok negatív, illetve kevésbé elismerő kritikát olvastam erről az animéről, nekem viszont mégis muszáj volt megnéznem, mivel az elődje nagyon tetszett. Azonban sajnos igazat kell adnom az írásoknak, mivel tényleg meg sem közelíti az első évadot.(Bár lehet, hogy csak a nagy elvárások miatt csalódott mindenki)

A lényeg, hogy megmaradtak a régi szereplők, igaz másfajta szereposztásban, mivel egy teljesen új történet bontakozik ki ebben a sorozatban, de a régi jellemükkel(huh:D). A legnagyobb sajnálatomra nagyon kevés Natsuki volt benne, de ismét megcsodálhattuk egyedi stoppolási technikáját:D, habár azért Nao most besegített neki egy kicsit:D. Egyébként ebben a sorozatban a legkellemesebb csalódásom Nao volt, aki szintén megmaradt egy férfiüldöző, és flegma karakternek, ahogy az első évadban megismerhettük, csak most kevésbé gonosz formájában mutatkozik. Szóval a sorozatot már azért megérte megnézni, hogy benne csalódhassak:). A főszereplő lány azonban egy teljesen új karakter, Arika, akinek minden vágya (mily meglepő), hogy Otome legyen, mivel az édesanyja is az volt.

normal_mai_otome_001.jpgnormal_mai_otome_005.jpgmaiotome2.jpg

Egyébként a történet elég lassan, és vontatottan bontakozik ki a 26 rész során: volt amikor egy rész csak arra szolgált, hogy az előző évadból megismert szereplőket vonjon be, de a cselekmény nem igazán haladt előre. Sajnos a sorozatot nem sikerült sablonmentesen megoldani: van egy új lány, aki mindent megtesz azért, hogy véghez vigye az álmait, azonban rá kell döbbenie, hogy semmi sem fekete vagy fehér, és a végére már nem ért semmit!! Ráadásul a végkifejletre is igencsak számítani lehetett…

De se baj!:D Vígasztaljon minket az, hogy ez az évad valahogy sokkal szórakoztatóbbra sikerült, mint az előző, ami megmagyarázza, hogy miért nem sikerült visszaadni az első évad drámaibb hangvételét. Mondjuk ezt a sorozatot márcsak azért is megérte megnézni, hogy rájöjjünk mi Haruka gyengepontja: egy bazi nagy szikla!:D:D. A mestere egyszer ugyanis úgy állította meg Harukát attól, hogy bármi ostobaságot tegyen, hogy fejbevágta egy hatalmas sziklával o_O:D. És bevált!!:D

Mondjuk az biztos, hogy egy dolog volt, ami jobban tetszett, mint az elődjénél: a zenéje! Itt nem az endingre vagy az openingre gondolok, hanem arra a zenére, amit néha csaták alatt játszottak, illetve az utolsó rész főharcánál, ami valami elképesztően jól megadta az egész hangulatát!! Szóval ebben legalább tudtak újítani!

Egyébként élvezhető ez az anime, de az előző évadhoz képest inkábbb erőlködésnek tűnik. Viszont, aki látta már a Mai-Hime-t, annak mindneképp kötelező darab, mert azért ez a sorozat egy elég szórakoztató animének sikeredett.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: