Mai Hime

normal_mai-hime_004.jpg

Nahát, úgy tűnik, hogy sikerült megtalálnom a remek sorozatokat így kezdetnek:D, mivel ez is egy igen izgalmas animének indult az elején, és szerencsére az is maradt a 26. rész végéig.
A sorozat főszereplője Mai, aki a tesvérével, Takumival új diákokként épp a Fuuka Akadémiába tartanak egy hajón. Már az első részben olyan dolgok történnnek, amit teljesen érthetetlenül szemlél a néző: a hajó legénysége, amin Mai is utazik, talál egy eszméletlen lányt (Mikoto) a vízben sodródni, aki egy hatalmas és rohadt nehéz kardot tart a kezében (kb. mégegszer akkora, mint a lány, de azért szépen hadonászik vele:D). Később érkezik a hajóra egy másik lány (Natsuki), aki a vízből kihalászott, kardos lányt keresi, s miután találkoznak, nagy harcba kezdenek, melynek követeztében szépen kettébe is szedik a hajót úgy, ahogy van. Ugyanis nem egyszerű, hanem Hime-k közötti csatáról van szó, akik harc közben speciális, és egyénileg különböző fegyvereket használnak, illetve childeket. A child egy olyan lény, akit a Hime-k idéznek meg, hogy segítsék őket a harcban. Természetesen Mai is belekeveredik ebbe, s miközben Mikotot próbálja védeni, kiderül, hogy neki is megvan ez a különleges képessége, ami a Hime-ket jellemzi.

normal_mai_hime_020.jpg

A Hime-k elsődleges feladata pedig a sötét, démonszerű lények, az orphanok elpusztítása, de a történet természetesen ennél sokkal többsíkú. Mialatt a Hime-k ezekre a lénykere vadásznak, egy pirosan fénylő csillag közelít a Föld fele, ami ha ideér, fádalmat, és szenvedést hoz a világra. A Hime-knek ezért részt kell venniük egy Hime-fesztiválon, amin a győztes hatalmas erő birtokába jut, melynek a segítségével képes elpusztítani a csillagot.

Egy igen izglamas történettel van dolgunk, ami tényleg több síkon bontakozik ki a 26 rész során. Először is megtudhatjuk, hogy mi a Hime-k igazi rendeltetése, és hogy mit is jelent igazán Hime-nek lenni! A csatajelenetek nagyon lánytványosak, ami a szépen kidolgozott childeknek is köszönhető, ezáltan nagyon élvezhető mecha jeleneteket láthatunk az anime során. Másrészről ott vannak a gondosan felépített karakterek, melyek közül mindegyik egy egyéniség, és a történet során szépen kibontakoznak a jellemük. Ráadásul a 26. rész végéig az őket ért megpróbáltatások mind mást hoznak ki a szereplőkből: egymás, illetve a harcok hatására elkezdik átértékelni a dolgokat, vagyis itt megvan a számomra oly elengedhetetlen karakterfejlődés:D.

Ami pedig iagzán sokat lendít ezen az animén szerintem az, hogy a drámai hatásokkal, és hangulattal együtt, ami egyáltalán nem erőltetett és sablonos, nem veszít a szórakoztató részéből sem. Én személy szerint majd meghaltam a karaoki-jelenetnél, főleg Natsuki és Nao reakciója miatt. Itt persze meg kell említenem, hogy nekem a kedvenc karakterem ettől az epizódtól hivatalosan is Natsuki!!! No azért nem csak ettől az epizódtól, de itt aztán tényleg beleszerettem:D. Nagyon kawaiiii volt abban a ruhában… no meg ahogy pózolt az országúton!!Looool:D.

normal_mai_hime_024.jpg

Hát igen… ő a mi Natsukink:D (bal oldal), és az teszi még aranyosabbá, hogy ő egyébként egy komoly, határozott személyiség, aki inkább megtartja mindenkivel a három lépés távolságot! Ezért is annyira vicces őt ilyen helyzetekben látni:D.

Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az animét, mert nekem nagyon tetszett: a történet is megfogott, ráadásul a karakterek végig nagyon szerethetők (Natsuki!). Épp ezért midnenképp a kötelező animék közé sorolnám, amit igazán érdemes megnézni!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: